Home » הרצאות » תקשורת והסכתים » הילו גלזר
איש תקשורת, כתב מגזין ותחקירים ב"מוסף הארץ":
התמחות בפרופלים פוליטיים ומשימות הסתננות. תחקיר וכתיבה של עשרות כתבות המשתרעות על פני טווח רחב של נושאים, תחומים ויבשות. מתחקירים נוקבים על מערכת הבריאות ועד כתבות צבע על שואת העטלפים בחדרה; פרסום תחקירים העוסקים בניצול מיני בצד כתבות תופעה קלילות על השבחת כלבי פומרניאן; כתות בברזיל ומלחמות אזרחים מדממות באפריקה; הצדדים היפים והמסובכים של הקהילה הגאה.
הרצאות והוראה
– "הדרמה של התחקיר והקולנוע שבעקבותיו": הובלת סדרת מפגשים עם עיתונאיים ויוצרים בסינמטק תל אביב
– הרצאות בפני ארגוני זכויות אדם, פעילים גאים ואנליסטים
– הרצאות בקורסי דובר צה"ל
– הרצאות העשרה בקורס להכשרת עורכים בעיתון "הארץ"
אירועים וכנסים
– ראיונות פוליטיים בוועידות של עיתון "הארץ"
– הנחיית פאנלים (בהתנדבות) עבור עמותות וארגונים חברתיים
ניסיון מקצועי
2013 – הווה: "מוסף הארץ" – כתב מגזין ותחקירים
2011-2012: מוסף התרבות של "מעריב" – כתב מגזין
2011: מלגת ארנסט קריימר בברלין לעיתונאים מהמזרח התיכון. השתלמות בעיתון "טאגשפיגל"
2010-2011: "עכבר העיר" (קבוצת "הארץ") – סגן עורך
2010: "העיר תל אביב" – מנהל מחלקת החדשות
2007-2010: "העיר תל אביב" (קבוצת "הארץ") – כתב מגזין – התמחות בכתבות תחקיר בנושא זכויות אדם, מדיניות אורבנית ושוק התקשורת
2005-2007: "ערים" (קבוצת "הארץ") – כתב מגזין וכתב ספורט
2001-2004: "מעריב לנוער" – כתב צעיר
השכלה
2008-2012: תואר ראשון במדע המדינה ובספרות (בהצטיינות), אוניברסיטת תל אביב
שפות: עברית – שפת אם | אנגלית – שוטפת | ספרדית – בסיסית
הילו גלזר – הרצאות
• הפינה החשוכה ביותר: סיפורם של הלהט"בים הפלסטינים
המציאות המעורערת בישראל מעמידה קהילות שונות בסיכון לפגיעה בזכויותיהם – פלסטינים, נשים, קהילת הלהט"ב. להט"בים פלסטינים שנמלטים לישראל מראש מצויים במלכוד, וחשופים לאיומים משני צדי הגדר: בגדה הם נרדפים על ידי קרוביהם או נעצרים על ידי מנגנוני הביטחון של הרשות, שם הם מוכים ומעונים או חשופים לחקירות אכזריות בחשד למשת"פיות. בישראל הם הופכים לקורבנות קלים לניצול. הילו גלזר, שמכיר את הנושא מקרוב דרך כתבות ותחקירים שפרסם בנושא, יספר על ההיבטים השונים של הדיכוי – משפטי, צבאי, והומניטרי, ועל מה אפשר לעשות כדי לשפר את מצבה של אוכלוסייה זו.
• 11 מחשבות על כתיבה מגזינית ועיתונות תחקירים
כיצד ניצבים מול מושא תחקיר ומבשרים לו שחייו עומדים להתהפך? איך עומדים במפני מסכת לחצים ואיומים שנלווית לפרסום תחקיר? מה עושים כאשר מרואיין אטרקטיבי מסרב להתראיין? האם "מותר" לראיין רוצחים? איך מכינים כתבת פרופיל? מתי קיימת הצדקה לעשות שימוש בקולו האישי של העיתונאי ומתי מוטב להימנע מכך?
ההרצאה נועדה לתת כלים לדוברים, אקטיביסטים ואנשי תוכן מסוגים שונים כיצד לתווך, לשווק או לטפל בסיפורים בעלי נפח ורוחב יריעה. בבסיסה עומדת שאלה אחת מרכזית: האם עיתונות היא באמת כלי אפקטיבי לשינוי המציאות?
• מקורות עיתונאיים: הרגע שבו הכל מתחיל
שיתוף פעולה מצד מקורות הוא תנאי הכרחי לכל מוצר עיתונאי. אבל כיצד מושג שיתוף הפעולה הזה ואיזו מערכת יחסים – רגעית או מתמשכת – הוא מכונן בין העיתונאי לבין המקור שלו? ההרצאה עונה על שאלות יסוד הקשורות בגיוס ותחזוק מקורות עיתונאיים: האם כל המקורות מונעים מאינטרס? מה ההבדל בין דליפה להדלפה? ובין מקורות גלויים לסמויים? האם מותר להיעזר במידע מטעמם של "אנשים רעים"? כיצד מצליבים מקורות? ואילו נוריות אזהרה צריכות להידלק בעת טיפוח קשר ממושך עם מקור?
צילום: תומר אפלבאום